Floating er godt for både krop og sjæl

Nicolas cph float

Floatation terapi er et virkelig nyttigt redskab, der kan bruges til forskellige formål af mange forskellige mennesker. Undersøgelser har vist at floating har en positiv effekt på psyken og kan reducere stress. Derfor er floating et oplagt middel til mental forberedelse og visualisering. Når en person flyder i saltvandet, er målet at udløse en dyb afslapning, der kan give kroppen ro til at få kontakt til den indre bevidsthed. Samtidig viser undersøgelser også, at floating terapi har positiv indvirkning på kroppen, hvor floating er med til at reducere ledsmerter, inflammation og kroniske smerterforkorte den nødvendige muskelrestitution samt mindske muskelømhed. 

Mulighederne er mange, og derfor kunne vi godt tænke os, at give jer et indblik i de mange positive fordele floating også kan have for atleter og sportsudøvere.

Fordele ved floating for atleter og sportsudøvere

Der findes efterhånden mange videnskabelige grunde til, at floating terapi er blevet et mere almindeligt redskab for folk, som dyrker motion på høj plan. Det er kombinationen af de vægtløse omgivelser, skærpelsen af sanseindtryk, mindskelse af distraktioner, samt mineralet Epsom salt, som er med til at skabe de rette omgivelser for krop og sind.

De skærpede sanseindtryk giver sportsudøveren mulighed for at mestre mental forberedelse. Den mentale forberedelse er ofte lige så vigtigt som den fysiske forberedelse, men kræver en dyb koncentration over en længere periode. Miljøet i float-tanken gør det nemt for sportsudøveren at nå det nødvendige koncentrationsniveau for visualisering.

Epsom salt er på trods af navnet egentlig ikke salt men derimod magnesiumsulfat. Magnesiumsulfat er et rent mineral i krystalform. Magnesium spiller bl.a. en vigtig rolle i funktionen af muskler og nerver, og derudover virker det udrensende og lindrende ved muskelsmerter. Magnesium øger blodgennemstrømningen og reducerer hævelse. Sulfaten har en udrensende effekt af toxiner, affaldsstoffer og tungmetaller fra kroppen. Den unikke vægtløshed, som de 400kg Epsom salt tillader, spiller en vigtig rolle for den absolutte muskelafslapning. Når trykket fjernes fra alle eventuelle anstrengte muskler, led og knogler er det bl.a. med til at fremskynde gendannelsesprocessen, forbedre skader og lindre smerte. Dette er alfa og omega, når man som atlet eller sportsudøver er afhængig af sin krop for at opnå succes.

Kvinde, der floater hos copenhagen float
mand der får floatingterapi

Nicolas Dalby anvender floating før sine MMA-fights

Den ultra seje 34-årige MMA-Fighter Nicolas Dalby er en fast gæst her hos Copenhagen float. Nicolas bruger nemlig floatation til at restituere fysisk fra hård træning og for at få afkoblet mentalt, inden han skal møde sine modstandere. At løbe med sejren kræver nemlig mere end bare hård træning og streng diæt for en MMA-fighter. Det gælder også om, at komme i det rette mindset. 

I videoen nedenfor giver Nicolas os et indblik i hans sidste forberedelser før en kamp.

“Wauw, det var fedt! Jeg føler mig så genopladet.”

Floatation er derfor blevet en vigtig del af Nicolas Dalbys forberedelsesproces op til sine MMA-kampe, fordi det både hjælper ham fysisk og psykisk. Der er et enormt pres på MMA-fighterne op til kampene, og her har floating givet Nicolas en indre ro og fornyet styrke, som gør ham i stand til at se frem til sin store kamp med selvtillid og målrettethed.

Det rette mindset er et vigtigt skridt på vejen til succes for Nicolas;

“Tag skæbnen i mine egne hænder. Jeg vil bestemme, hvad der kommer til at ske! Det er meget motiverende at have …  at føle sådan her et par dage før kampen.”

Lørdag d. 28 september skal Nicolas endnu engang kæmpe. Det bliver første UFC-Stævne på dansk grund, og det kommer til at foregå i Royal Arena 

– OG VI HEPPER SELVFØLGELIG PÅ NICOLAS DALBY.

Skriv til os

Giv os besked på forhånd, hvis du er gravid eller har lyst til at prøve cupping. Så er vi klar ved dit ankomst.
Du må også gerne skrive til os, hvis du har spørgsmål eller andre særlige behov.

Cph flot logo

Go with the float…