Floating og angst

Eoin Sullivan - Floating og angst - Copenhagen float

Vi skal i dag dykke ned i et emnet angst, og så ser vi lidt nærmere på, hvad floating kan gøre for personer med angst. En europæisk undersøgelse har vist, at ca. 12% af en befolkning bliver ramt af angst hvert år. I Danmark er man faktisk ikke helt sikker på, hvor mange der lider af angst, men man estimerer at minimum 350.000 danskere hvert år, rammes af en angstlignende tilstande. Mange håber derfor, at der kan blive sat mere fokus på lidelsen.

Men hvad er angst egentlig? Jo, angst er faktisk kroppens naturlige reaktion, når den bliver udsat for fare, og hjælper os med at reagere hensigtsmæssigt i truende situationer. Trusler, utilfredshed og angst er alle med til at sætte gang i kroppens produktion af stresshormonerne adrenalin, noradrenalin og kortisol, som øger kroppens naturlige fight eller flight-mekanisme, f.eks. i mødet med et rovdyr. Det er dog relativt sjældent, at det moderne menneske befinder sig i faretruende situationer med eksempelvis et rovdyr, men mange oplever nu om dage, at deres angstfølelse bliver udløst i, hvad andre vil opfatte som, helt normale og ufarlige situationer. Der er derfor ikke overensstemmelse mellem situationen og angstreaktionen.

I dag har man klassificeret forskellige typer af angst, hvis fysiske og psykiske reaktioner, i forskellige grader adskiller sig fra hinanden. Overordnet beskrives angst som; “(vedvarende) ubehagelig, negativ følelse ved tanken om noget uønsket eller ubehageligt der ofte er svært at definere eller forklare og viser sig fx som uro eller nervøsitet.”

Eoin lider af angst og ville derfor prøve floating

Denne beskrivelse af angst er noget, som Eoin kender til. Eoin, som er denne uges gæst, har været så sød at dele sine oplevelser med floating og angst med os. For et par år siden fik han nemlig angst, hvilket han hele tiden arbejder på at blive bedre til at tackle. Eoin, der til dagligt bor i København, føler virkelig, at han kan mærke, at han er blevet 31 år, og det er på en negativ måde. Både fysisk og mentalt er det blevet sværere at forholde sig dagligdagens konstante pres. På trods af dette føler Eoin sig alligevel heldig på en måde, fordi han i dag er i stand til at opfange kroppens signaler og genkende mønstrene, når han bliver stresset eller angst. Derfor forsøger han selv at komme sin angst og stress til livs med diverse alternative metoder frem for at bruge medicin. Han har blandt andet forsøgt sig med forskellige øvelser og meditation, og det var i sin research på alternative behandlingsmetoder, at Eoin fik kendskab til floatingterapi.

Første gang Eoin floatede hos Copenhagen float oplevede han ikke ligefrem at få en åbenbaring – det havde bare været rart at finde en ro og afslappethed. Han havde været enormt bevidst om, at han var i en floatingtank og tankerne kørte rundt, indtil han blev opmærksom på, at det eneste, han faktisk foretog sig var; at tænke. Pludselig var han i stand til at stille skarpt på sine tanker, for inde i floattanken var der ro til, at han kunne fokusere og reflektere.

For Eoin er floating derfor på en gang en interessant og samtidig en meget mærkelig oplevelse.

“Det var som om, min hjerne var som et magasin, der blev bladret. Og så bliver det langsommere og langsommere, så du begynder at se på hver side og læse lidt om det ene og lidt om det andet. […] det var ikke sådan, at jeg kunne vælge. Hjernen vandrede bare, men man er i stand til at fokusere der, hvor tankerne faktisk var. Så man kunne have tænkt; åh jeg vil virkelig gerne tænke på det her eller jeg er bekymret om det her. Men det er ikke ensbetydende med, at det var der du blev ledt hen, du ved. Uden du vidste det, blev du bragt til det sted, som har forårsaget din stress eller bekymring. Hen til det, som du i virkeligheden virkelig ønskede at tænke på og finde ud af.” -Eoin Sullivan

Som rigtig mange andre, føler Eoin, at verden udenfor er præget af kaos. Stress og arbejdspres er med til at fremprovokere angsten, men under et float kan han på en måde se alting bedre, fordi det er nemmere at zoome ind på de vigtige tanker og gå fremtiden bedre i møde. Efter sine floats er han blevet i stand til at kunne genkalde sig følelsen af at befinde sig i floatingtanken, og det bruger han som en hjælp til at tackle sin angst i hverdagen.

Da vi spurgte ind til, om floating er noget, som Eoin ville anbefale til andre, som lider af angst, svarede han 100%. Han er dog samtidig overbevist om, at uanset hvorfor man skulle have brug for at floate, så vil man kunne få noget ud af det. Floating er altså ikke kun nyttigt for personer, der lider af angst. Floatingterapi er nemlig en unik følelse, hvor man er helt afskærmet fra resten af verden for en stund, hvilket mange sjældent giver sig selv lov til. Så hvorfor ikke prøve det? 

Og vi er helt enige! Vi håber, at Eoins historie har været med til at give dig et indblik i floatingterapien og dens mange fordele. Skulle du have fået lyst til at lære mere om floating eller prøve det selv, kan du klikke videre i højre side eller nedenfor. Som altid, er du mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål til floatation. Vi glæder os til at høre fra dig!

BOOK HER

Fordelene ved floatingterapi

Læs mere

Se priser

Læs mere