Stress og floatingterapi

Floating at Copenhagen float

I denne uges blogindlæg skal det igen omhandle nogle af vores fantastiske gæster, og hvorfor de vælger at floate. Og i dag skal I møde Majbrit, som det skarpe øje måske kan genkende fra tidligere posts på vores sociale medier. Tilbage i september mødtes vi med Majbrit til en snak hendes oplevelser med floatingterapi, efter hun havde floatet hos os i næsten to måneder.

Majbrit bruger floating til at reducere stress

Majbrit færdiggjorde i 2018 sin uddannelse i international handel og markedsføring, og som nyuddannet drømmer man om at komme ud og bruge alt det, man har lært under sin uddannelse. De fleste ønsker selvfølgelig at yde sit allerbedste, men det betød desværre en lidt hård start på arbejdslivet for Majbrit. Hun blev stresset, og hun måtte derfor revurdere sin situation og give sig selv en pause. 

Omkring 12% af danskerne er ramt af symptomer på stress, og i modsætning til hvad nogle tror, så er stress er ikke noget, man selv kan kontrollere. Når kroppen bliver udsat for en presset situation, går den i højeste beredskab i en periode, indtil den til sidst siger STOP.  Kroppen reagerer nemlig automatisk på overbelastning, og det kan være meget skadelig, hvis det varer ved. 

Da Majbrit først kom til Copenhagen float, var hun i tvivl, om hun overhovedet ville kunne komme til arbejde, som hun plejede at gøre før. I videoen fortæller hun, hvordan floating hjalp hende med at finde det rette mindset, og hjalp hende med gradvist at begynde at arbejde igen.

Før hendes første float vidste hun ikke, hvad hun kunne forvente. Men bagefter følte hun sig fokuseret, og følte at hun bedre kunne sortere de vigtige tanker fra de unødvendige i tankemylderet. Siden sin første float føler Majbrit sig nu meget mere afslappet i floattanken i en sådan grad, at hun kan falde i søvn i løbet af sine floats.

Floating har bragt hendes stressniveau ned og hun føler sig meget mere afslappet i dagene efter sine floats. Med floatingterapi får hun ro til at fokusere på de rigtige ting for at nå sine mål.

Hvordan kan floating hjælpe med at reducere stress?

Når man er stresset, bliver niveauet af magnesium i kroppen reduceret samtidig med at niveauet af stresshormonerne øges. Floatingterapi kan hjælpe med at få kroppens magnesiumniveau tilbage i balance, på grund af det høje indhold af magnesium sulfat i vandet – også kendt som Epsom salt. Følelsen af stress bliver gradvist mindre, i takt med optagelsen af magnesium, og erstattes med en afslappende ro i kroppen.

Floating har mange nyttige fordele og egner sig ikke kun til personer, der er ramt af stress. Majbrit foreslår for eksempel andre at prøve floating, fordi det er en god måde til at udforske sig selv og sine følelser. Og hun føler, at det er en meget rolig måde at lære at genvinde kontrollen over sine følelser. 

Er du ramt af stress? Så husk, at der er hjælp at hente. Måske kan floatation også have en positiv effekt på din krop. Tøv endelig ikke med at kontakte, hvis du har spørgsmål til floating. Er du interesseret i læse mere om, hvordan floatingterapi kan hjælpe dig med at tackle din stress og sænke niveauet af stresshormoner i kroppen, så læs med her.

BOOK HER

Fordelene ved floatingterapi

Læs mere

Se priser

Læs mere