Kan floating fremprovokere min klaustrofobi? 

Bruger floating til at genfinde roen efter stressforløb

For de fleste mennesker kan tanken om et lille, mørkt rum være angstprovokerende og ubehagelig. Og det er et spørgsmål vi ofte får: “Får jeg klaustrofobi inde i tanken?”. Det er derfor vigtigt at nævne, at tanken, som vi har valgt, er en af de største tanke på markedet og er 260 cm x 165 cm x 127 cm. Den er stor nok til, at man kan flyde helt frit og ubesværet.

Vores skønne kunde Trine kom til os med samme problemstilling. Trine var bekymret for, om floattanken var stor nok til, at hun ikke ville føle sig klaustrofobisk under sin float.

“Da jeg så floattanken, var jeg overrasket over, hvor stor og rummelig den var. Fordi man kan åbne lågen for oven, og bare skubbe lågen til siden, følte jeg mig tryg og havde ingen grund til at være nervøs.”

Der findes ingen lås på tanken, så det er ikke muligt at blive låst inde ved uheld. Man behøver derfor ikke frygte, om man kan komme ud. Tanklågen kan nemt åbnes både inde – og udefra med en let bevægelse og man kan forlade tanken, som det ønskes. Derudover cirkulerer der frisk luft ind og ud af tanken gennem et ventilationssystem, så man ikke føler sig kvalt.

For de fleste kan floating resultere i modsatte effekt af klaustrofobi, eftersom den dybe thetatilstand (drømmetilstand), kombineret med vægtløshed, kan give følelsen af et stort og uendeligt rum. For Trine blev floating heldigvis en god oplevelse.

“Jeg startede med at have lyset tændt og bruge ”nakkepuden”. Men jeg havde ikke ligget længe, før jeg følte jeg mig så tryg, at jeg droppede puden og slukkede lyset, så jeg fik allermest ud af min floating. Jeg gik derfra med ekstra energi og en helt fantastisk følelse i kroppen – tusind tak.”

Hvis du er i tvivl, som Trine var, kan du altid skrive eller besøge vores floatspace ved Torvehallerne. Vi hjælper dig igennem hele forløbet, så det bliver en afstressende og afslappende oplevelse.

Fordelene ved floatingterapi

Læs mere

Se priser

Læs mere