Hvad er floatingterapi?

a.k.a. Floating, floatation, sensory deprivation, REST (Restricted Environmental Stimulus Therapy)

Hvad er floatingterapi?

Restricted Environmental Stimulation Therapy

Floating er en terapiform, der har videnskabelige beviser for at kunne regulere nervesystemet og reducere inflammation i kroppen. Fordelene er mange og vidtrækkende og hjælper mennesker med mange former for fysiske og mentale helbredstilstande. De vigtigste fordele omfatter:

Derudover giver fjernelse af alle sanseindtryk fra tyngdekraft, lys og lyd mulighed for at hjernen kan gå ind i spontane tilstande af interoception (at se indad, ligesom i meditation). Dette letter tankemylder og sætter hjernen i en mere fokuseret, kreativ og produktiv tilstand.

Floating giver rum til at skabe indre ro og dybere kontakt med din bevidsthed.

Dette er grunden til, at floating også betragtes som et vigtigt redskab inden for selvudvikling, healing, meditation og traumebehandling.

Hvordan foregår det?

550kg epsom salt + vand + lydisoleret mørkt rum + dig

Du flyder ubesværet i varmt, saltholdigt vand, der giver en følelse af fuldkommen vægtløshed. 

Oplevelsen foregår i et lydisoleret rum i en af vores specialdesignede flydetanke, hvor saltvand og varme holdes konstant ved kropstemperatur. 

Du tager ørepropper i, slukker lyset og lægger dig ned i vandet i mindst 60 minutter.

Formålet er at udelukke al udefrakommende stimuli for en stund – såsom lys, lyde og tyngdekraft – og derved give kroppen en pause fra omverdenen.

Floatation, Massage og Sauna Bookinger i København
Vandterapi

Naturmidlet Epsom salt består af magnesium samt sulfat og har en række gavnlige egenskaber. Magnesium absorberes gennem huden, forebygger stress og skiller sig af med overskydende adrenalin.

hvad er floatingterapi

Den vægtløse følelse lader hjernen falde ned i en dyb afslappet tilstand og for nogle – i en dyb søvn. Uden følelsen af tyngde på din krop, kan kroppen slippe af med muskelspændinger og stivhed samt ryg- og nakkeproblemer.

lotus blomst

Det unikke, rolige miljø skaber en enestående mulighed for meditation. Mens din krop er i dyb afslapning, bevæger din hjerne sig ned i en thetabølgetilstand – også kaldet drømmetilstanden.

Historien bag: Hvor stammer floating fra?

Floatingterapi blev opfundet og udviklet i 1954 af neurolog og psykiater Dr. John Lilly ved NIMH (National Institute of Mental Health) i Washington. Lilly var interesseret i at undersøge effekterne ved at isolere hjernen fra alle sanseinput, og kaldte det for Sensory Deprivation. Lilly var den første til at udvikle den såkaldte Sensory Deprivation Tank, som senere blev døbt Restricted Environmental Stimulation Technique (REST).

Det var ikke før 80’erne, at sensory deprivation, i dag kendt som floatingterapi – specielt i Sverige, Tyskland og USA – begyndte at blive anset som en anerkendt praksis. I dag har floatingterapi opnået stor popularitet inden for alternativ terapi, meditation/mindfullness, selvindsigt og personlig udvikling. Mange års studier viser, at sensory deprivation har en lang række fysiske og psykiske fordele for hjernen. Læs om forskningen bag floatingterapi her.

Dr. John Lilly

Nyhedsbrev

God råd og tilbud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ny inspiration til din floatingterapi samt information om aktuelle tilbud. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsservice.

Forskning

Forskere beskæftiger sig stadigvæk med floatingterapiens positive effekter, og derfor deler vi løbende den nyeste forskning her i takt med, at resultaterne af videnskabelige undersøgelser bliver offentliggjort.

Det siger vores gæster

En fantastisk første oplevelse med floating! Manden i receptionen var meget imødekommende og gav klare og letforståelige instruktioner om, hvad man skulle gøre og hvordan man skulle forberede sig. Derudover var der et dejligt udvalg af snacks til sidst! Jeg kommer helt sikkert igen, når jeg er tilbage i København!
Literally, the best place to unwind. I’ve been stressed and tired from work, but I can say that I’ve been better since discovering Copenhagen Float. Floating at CPHFLOAT has relieved my muscle pains and reduced my stress levels!
Jeg havde den bedste massage i årevis!! Damen var super sød, og jeg havde den bedste tid. Jeg føler mig afslappet, men også “fikset”. Studiet er meget hyggeligt, og jeg elskede snacksene bagefter. Hele personalet var meget imødekommende og venligt. Anbefales 100%! 🙂
Dejlig anden oplevelse hos Copenhagen Float. Deres opmærksomhed på detaljer er fantastisk. De får dig til at føle dig afslappet og velkommen fra det øjeblik, du træder ind. Vi gjorde den ene times floatingsession, der føltes som at træde ind i en dyb meditativ tilstand, og jeg følte mig forfrisket og meget afslappet ved slutningen af det. Kan varmt anbefales!
cphfloat google
cphfloat google
png-transparent-classpass-grey-logo-tech-companies-thumbnail
cphfloat google