Hvad er floatingterapi?

Floatingterapi – eller bare ‘floating’ – er et vigtigt værktøj inden for selvudvikling, wellness, helingsprocesser og meditation. Floating lader en person flyde ubesværet i varmt, saltholdigt vand, der tillader en følelse af fuldkommen vægtløshed. Oplevelsen foregår i et lydisoleret rum i vores specialdesignet flydetank, hvor vand og varme holdes konstant ved kropstemperatur. Formålet er at udelukke al udefrakommende stimuli for en stund – såsom lyd, lyde og tyngdekraft- for at give kroppen en pause fra omverdenen. Floating giver rum til at skabe indre ro og dybere kontakt med din bevidsthed.

Floating har talrige fordele grundet disse tre elementer

  1. Meditation (Theta-tilstand) 
  2. Vægtløshed (modarbejdelse af tyngdekraften) 
  3. Epsom salt (naturligt forekommende mineral)
Fordelene ved floating - floatingterapi sensory deprivation

At flyde i en saltvandstank udløser en tilstand af dyb afslapning – dybere end normal søvn. Når en person flyder, sænker hjernens bølger sig ned i thetafrekvenser – en drømmetilstand af ro, kreativitet og dyb afslapning. Denne tilstand findes mellem vågen og søvn og vil sige grænsen mellem den bevidste og den underbevidste tilstand. Jo oftere vi lader hjernen komme ned i drømmetilstanden, jo mere selvindsigt og udforskning af vores bevidsthed modtager vi. Ligesom med alt andet terapi vil effekten derfor styrkes ved regelmæssig floating. 

LÆS OM ALLE FORDELENE HER

hvor stammer floating fra

Hvor stammer floatingterapi fra?

Floatingterapi blev opfundet og udviklet i 1954 af neurolog og psykiater Dr. John Lilly ved NIMH (National Institute of Mental Health) i Washington. Lilly var interesseret i at undersøge effekterne ved at isolere hjernen fra alle sanseinput kaldt for Sensory Deprivation. Lilly var den første til at udvikle den første såkaldte Isolation Tank, som senere blev døbt Restricted Environmental Stimulation Technique (REST).

Det var ikke før 80’erne, at sensory deprivation, også kaldt floatingterapi i dag- specielt i Sverige, Tyskland og USA – begyndte at blive anset som en anerkendende praksis. I dag har floatingterapi opnået stor popularitet inden for alternativ terapi, meditation/mindfullness, selvindsigt og personlig udvikling. Mange års studier viser, at sensory deprivation har en lang række psykiske og fysiske fordele for hjernen. Læs om forskningen bag floatingterapi her.

Vores floatingtank

 • Vores tank er en “Spirit” tank designet af Resting Well Sweden
 • Den er 260 cm X 165 cm X 127 cm
 • Tanken er fyldt med 600 liter vand, der er tilsat ca. 400 kg Epsom salt MgSO4. Dette giver vandet en bæreevne på linje med Det Døde Hav.
 • Vandet i tanken er 30 cm dybt
 • Vandopløsningen holder en konstant temperatur på ca. 35 C
 • Tanken er fuldstændig lydisoleret og er kun beregnet til en person ad gangen

Rengøring af tanken

Efter hvert float bliver vandet i tanken renset gennem et ultrafint mekanisk filter – 50 micron – og bestrålet igennem en UV-C kammer. Alt vandet er renset og filtreret inden næste gæst. Processen varer 18 minutter. Hver aften efter lukketid tilsættes 0,2 liter hydrogenperoxide (19%) til vandet for at sikre den højest mulige renhedsstandard uden nogen former for bakterier.

Book nu