HVAD ER FLOATINGTERAPI?

Floating, floatation, sensory deprivation, REST (Restricted Environmental Stimulus Therapy)

Floatingterapi – eller bare ‘floating’ – er et vigtigt værktøj inden for selvudvikling, wellness, helingsprocesser og meditation. Floating lader en person flyde ubesværet i varmt, saltholdigt vand, der tillader en følelse af fuldkommen vægtløshed. Oplevelsen foregår i et lydisoleret rum i vores specialdesignet flydetank, hvor vand og varme holdes konstant ved kropstemperatur. Formålet er at udelukke al udefrakommende stimuli for en stund – såsom lyd, lyde og tyngdekraft- for at give kroppen en pause fra omverdenen. Floating giver rum til at skabe indre ro og dybere kontakt med din bevidsthed.

Historien bag: Hvor stammer floating fra?

Floatingterapi blev opfundet og udviklet i 1954 af neurolog og psykiater Dr. John Lilly ved NIMH (National Institute of Mental Health) i Washington. Lilly var interesseret i at undersøge effekterne ved at isolere hjernen fra alle sanseinput, og kaldte det for Sensory Deprivation. Lilly var den første til at udvikle den første såkaldte Isolation Tank, som senere blev døbt Restricted Environmental Stimulation Technique (REST).

Det var ikke før 80’erne, at sensory deprivation, i dag kendt som floatingterapi – specielt i Sverige, Tyskland og USA – begyndte at blive anset som en anerkendt praksis. I dag har floatingterapi opnået stor popularitet inden for alternativ terapi, meditation/mindfullness, selvindsigt og personlig udvikling. Mange års studier viser, at sensory deprivation har en lang række fysiske og psykiske fordele for hjernen. Læs om forskningen bag floatingterapi her.

Epsom salt

Naturmidlet Epsom salt består af magnesium samt sulfat og har en række gavnlige egenskaber. Magnesium absorberes gennem huden, forebygger stress og skiller sig af med overproduceret adrenalin.

Vægtløshed

Den vægtløse følelse lader hjernen falde ned i en dyb afslappet tilstand og for nogle – i en dyb søvn. Uden bekymring af tyngden på din kropsvægt kan kroppen slippe af med muskelspændinger og stivhed samt ryg- og nakkeproblemer.

Meditation

Det unikke, rolige miljø skaber en enestående mulighed for meditation. Mens din krop er i dyb afslapning, bevæger din hjerne sig ned i en thetabølgetilstand – også kaldet drømmetilstanden.

BLOG


Kig med på vores blog, hvor vi skriver om floatingterapi, fun facts og kommer med masser af gode råd til, hvordan du selv kan forbedre din floatingoplevelse hos Copenhagen float.

FØLG MED

FORSKNING

Forskere beskæftiger sig stadigvæk med floatingterapiens positive effekter, og derfor deler vi løbende den nyeste forskning her i takt med at resultaterne af videnskabelige undersøgelser bliver offentliggjort.

LÆS MERE HER

NYHEDSBREV


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende e-mails med ny inspiration til din floatingterapi samt information om aktuelle tilbud og konkurrencer. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsservice.