Floating FAQ

Om det er din første, anden eller 20. float, kan der være spørgsmål. I vores FAQ vil du finde svar på en stor del af disse. I tilfælde af, at du ikke kan finde svar på dit spørgsmål her, er du mere end velkommen til at ringe til os på +45 3131 0436 (mandag-fredag kl. 9-16), eller sende en mail til info@cphfloat.dk

Hos Copenhagen Float vil en af vores receptionister byde dig varmt velkommen ved ankomst. Vi guider dig igennem skridt for skridt, så du får den mest optimale oplevelse ud af din floatingterapi.

Din floatingterapi starter med, at vi viser dig ind i floatingrummet. Selve terapien starter med et bad. Herefter slukker du lyset, tager ørepropper i og træder ind i tanken, hvor lyset stadig er tændt. Så lukker du døren, slukker lyset i tanken og lægger dig på ryggen i det varme vand. Du vil opleve, at du flyder helt ubesværet i saltvandet. Du kan vælge at høre dæmpet musik de første minutter for at slappe helt af.

Vandet er kun 30 cm dybt, og du kan vælge at bruge en nakkepude. Når tiden er ved at være gået, sætter vi langsomt lidt musik i gang for at vække dig, hvis du skulle være faldet i søvn. Efter terapien har du masser af tid til et nyt bad, klæde dig på, tørre hår samt benytte dig frit af vores make-up-produkter. Efterfølgende vil vi tilbyde dig the og en snack i lounge-området.

Spirit tank

 • Vores “Spirit” tank er designet af Resting Well Sweden
 • Den er 260 cm X 165 cm X 127 cm
 • Tanken er fyldt med 600 liter vand, der er tilsat ca. 550 kg Epsom salt MgSO4. Dette giver vandet en bæreevne på niveau med Det Døde Hav.
 • Vandet i tanken er 30 cm dybt
 • Vandopløsningen holder en konstant temperatur på ca. 35 grader C
 • Tanken er lydisoleret og er beregnet til én person ad gangen

i-sopod

 • Vores i-sopod er designet af i-sopod, som er de førende på markedet i stort set hele verden
 • Den måler 260 cm X 170 cm X 130 cm
 • Tanken indeholder 600 liter vand, der er tilsat ca. 450 kg Epsom salt MgSO4. Dette giver vandet en bæreevne på niveau  med Det Døde Hav.
 • Vandet i tanken er 30 cm dybt
 • Vandopløsningen holder en konstant temperatur på ca. 35 grader C
 • Tanken er lydisoleret og er beregnet til én person ad gangen

Floatroom

 • Vores floatroom er beregnet til to personer, og er derfor noget større end de to ovenstående tanke og måler 260 cm x 220 cm 
 • Vi har fået tanken specialbygget, så den passer helt perfekt til omgivelserne og er den eneste af sin slags
 • Tanken indeholder  mere end 700 kg Epsom salt MgSO4. Dette giver vandet en bæreevne på niveau med Det Døde Hav.
 • Vandet i tanken er 30 cm dybt
 • Vandopløsningen holder en konstant temperatur på ca. 35 grader C

Efter hvert float bliver vandet i tanken renset gennem et ultrafint mekanisk filter – 50 micron – og bestrålet igennem en UV-C kammer. Alt vandet er renset og filtreret inden næste gæst. Processen varer 18 minutter. Hver aften efter lukketid tilsættes 0,2 liter hydrogenperoxide (19%) til vandet for at sikre den højest mulige renhedsstandard uden nogen former for bakterier. Shelley forklarer det rigtig godt her.

Du skal komme til tiden. Der er 2 timer imellem hver booking hos os. Dvs der er tid til at gå i bad før og efter din float, og til at slappe af i loungen bagefter. Hvis du kommer for tidligt, er der ikke altid plads til dig i vores lounge. 

Du behøver ikke medbringe badetøj – du skal flyde helt nøgen.

Medbring eventuel en hårbørste, hvis du har behov for det og ikke ønsker at bruge dem, vi har på stedet.

Hvis du bruger kontaktlinser, er det en god ide at huske din beholder, da man ikke kan have sine kontaktlinser på i vandet.

Vi sørger for håndklæder, ørepropper, shampoo, balsam, showerlotion, bodylotion, bodyolie, føntørrer, etc.

Vandet er kun 30 cm dybt, og du kan vælge at bruge en nakkepude. Når tiden er ved at være gået, sætter vi langsomt lidt musik i gang for at vække dig, hvis du skulle være faldet i søvn. Efter terapien har du masser af tid til et nyt bad, klæde dig på, tørre hår samt benytte dig frit af vores make-up-produkter. Efterfølgende vil vi tilbyde dig the og en snack i lounge-området.

Undgå helst at drikke for meget kaffe i løbet af dagen, da det kan være svære for din krop at slappe helt af.

Undgå helst barbering/voksning dagene op til, da det kan irritere din hud.

Husk eventuelt at spise et let måltid en time inden, så du ikke pludselig bliver sulten under din floating og har svære ved at koncentrere dig.

Derudover er der ellers ikke noget, du skal bekymre dig om.

 • har voldsom menstruation
 • lige har barberet eller vokset dig
 • har en smitsom sygdom
 • har oplevet mave-tarm-katar/diarré de seneste to uger
 • har fået en ny tatovering inden for de sidste 4-6 uger
 • har fået kemoterapi inden for de sidste to måneder
 • har en nyresygdom
 • har ekstrem lavt blodtryk
 • er solskoldet
 • har farvet dit hår for nylig
 • er gravid og er blevet vejledt af din læge om ikke at floate
 • lider af epilepsi, hvor anfald i tanken kan bringe din sikkerhed i fare
 • har åbne sår eller alvorlig eksem

Du kan altid ringe eller skrive til os hvis du har spørgsmål.

Vores tanke er meget rummelige og vandstanden er ca. 30 cm, hvilket betyder, at der er masser af plads mellem dig og loftet. Døren er aldrig låst og lyset tændes automatisk, når lågen åbnes. Du er derfor altid i kontrol over dine omgivelser. Vores Spirit tank og Floatroom er gode alternativer til i-sopod’en, hvis du er lidt betænksom omkring små rum – her er noget mere luft til loftet og plads til siderne.

Læs mere i vores blogindlæg om klaustrofobi.

Det er helt normalt at falde i søvn i en floatingtank. Det værste, der kunne ske, er, at du får en smule saltvand i dine øjne. Det er heller ikke muligt at hovedet flyder under vandet på noget tidspunkt på grund af den høje saltkoncentration i vandet.

Faktisk viser forskning, at søvn i en tank er mere beroligende end søvn i en normal seng. Det kan blandt andet hjælpe personer mod søvnproblemer og jetlag!

Ja – i vores Floatroom er det muligt at floate to personer sammen. 

Ja, du kan vælge at tilføje yderliger 30 eller 60 minutter inde i tanken. Hvis du ikke finder en tid til en længere float på vores hjemmeside, kan du skrive til os her: info@cphfloat.dk eller ringe på 31310436

Hvis du får brug for at åbne tanken eller gå ud før tid er det altid en mulighed – det er helt op til dig, om du bliver i tanken hele tiden.

Hvis det er din første gang i en floatingtank, anbefaler vi, at du bruger ørepropper, som du får af os. Det forhindrer salten i at sætte sig i dit øre. Derudover er det også muligt at salten krystalliserer sig inde i øret hvis du ikke får det skyllet ordentligt ud bagefter. Dog er der nogle erfarne floatere, der vælger ikke at bruge dem. I tilfælde af, at du vælger ikke at bruge ørepropper, skal du altså bare sørge for at skylle og rense ørene godt i badet. Det skal siges, at der intet farligt er ved at få salten i ørene – det kan højst være en smule irriterende efterfølgende såfremt det krystalliserer.

Kontaktlinser er totalt unødvendige, mens du flyder. Du behøver ikke at se noget inde i floattanken.

Men det er ikke den eneste grund. Saltvanden vil gøre ondt, hvis det kommer i kontakt med dine øjne. Du kan føle en brændende fornemmelse på dine øjeæbler.

Derfor, hvis du bruger kontaktlinser (engangs eller ikke), bedes du fjerne dem, før du flyder, og medbringe et etui og væske til at opbevare dem i.

Ingen stress, det er ikke farligt at få salt i øret efter en float. Sørg for at skylle dine ører grundigt efter din float. Hvis du kan mærke salt i ørerne den følgende dag, skal du bruge en blanding af eddike og vand til at skylle dine ører. Dette vil opløse eventuelt resterende salt.

Floating er sikkert for gravide kvinder. Faktisk er det virkelig dejligt at være vægtløs efter at have båret al den ekstra vægt. Det frigør muskelspændinger, hjælper med cirkulationen og reducerer inflammation.

Hvis du er i dit første trimester og lider af kvalme, ønsker du måske ikke at ligge i en flydetank i en hel time. Hvis du har det godt, så er du mere end velkommen til at flyde.

For nogle kvinder i 3. trimester er det ikke behageligt at ligge på ryggen. Denne følelse reduceres i flydetanken, da du ikke mærker tyngdekraftens påvirkning så meget. Hvis du nærmer dig din terminsdato, anbefaler vi ikke at flyde, da du kan have svært ved at komme sikkert ind og ud af tanken, og der er en lille risiko for, at du kan gå i fødsel eller at vandet kan gå under din float!

Nej desværre. Først og fremmest kan det være smertefuldt at floate med en hel ny tatovering. Derudover kan det, med den høje saltopløsning i vandet, risikeres at din tatovering afbleges og misfarves. Vi anbefaler derfor at vente mellem 4-6 uger, før du bestiller tid til at floate.

Det kan du godt, såfremt du anvender hygiejneprodukter så som tampon, cup eller andet. Har du kraftig menstruation, anbefaler vi dog at du venter til en dag med et mere mildt flow.

Sørg for, at der ikke kommer restfarve ud af håret, når du tager et bad. Hvis der gør, så vent helst et par dage mere, før du booker en tid hos os. Som hovedregl anbefaler vi, at du venter 2 uger fra du har farvet hår til du floater.

Hvis du har vanskeligheder med at gå eller løfte benene lidt højt er det en god ide, at medbringe en person, som kan assistere dig med ind- og udstigning af vores tanke, samt komme ned ad trapperne til vores studie, som er placeret i en kælder med ca. 7 trin ned. 

Selvom vi er over den værste corona-pandemi, tager vi stadig forholdsregler for at sikre et rent og sikkert miljø for vores gæster.

Det er ikke muligt for virussen at overleve inde i flydetankene. Vi desinficerer overflader, håndtag og beslag jævnligt.

Vi bruger ikke masker, dog vælger nogle af vores massageterapeuter at bære visir.

Fortæl os venligst, hvis du er bekymret, og vi vil sørge for at holde en sikker afstand til enhver tid.

Skriv til os

Vi ved at floatingterapi er relativt nyt her i Danmark, og der er altid spørgsmål at vi ikke har svaret her på hjemmesiden. For de praktiske ting kan du læse vores FAQ, og så har vi masser af info om fordelene ved floating og forskning. Du er altid velkommen til at skriv til os, hvis du har spørgsmål eller andre særlige behov.

Cph float logo

Go with the float...