Fordelene ved floating

Floatingterapi tilbyder et enestående, afslappende miljø for krop og sind. Ved udelukkelse af alle forstyrrelser, samt epsom salten, har behandlingsformen en lang række gavnlige fysiske  og mentale effekter.

Floating kan hjælpe med at:

Mennesker har i årtier rejst til det Døde Hav på jagt efter de helbredelige kræfter, der efter sigende skulle være i det unikke, vægtløse vand. Det er muligt at opleve præcis samme effekt i vores mineralrige floatingtank.

Fordelene ved floating - stress reduction floating away
Book nu

Forebyggelse af stress

Én af fordelene ved floating er at kunne reducere stressniveauet. Mange lider i dag af stress og angst i det moderne samfund. Mennesker efterspørger alternative metoder til at afhjælpe deres stress. Vi skal finde metoder, der kan hjælpe os til at koble af. Værktøjer, der kan lære os at finde et pusterum og lytte til os selv. For mange mennesker kan det dog være svært at finde tiden til det. Men det er nødvendigt, at vi alle blive bedre til det. Ifølge stressforeningen oplever 430.000 danskere hver evig eneste dag symptomer på stress.

Afslapningsteknikker herunder floatingterapi har påvist at have gavnlige effekter på mennesker, der lider af stress, angst og depression.

Floating, som praksis, er blevet bakket op af en lang række videnskabelige undersøgelser. I årevis har studier dokumenteret dens mentale positive virkning. Terapien udløser en dyb form for afslapning i sindet ved at eliminere alle former for sanseindtryk. Ved at reducere al stimuli får hjernen plads til at falde til ro og til at få styr på sit tankemylder. Dette medvirker til en tættere kontakt til ens bevidsthed. Derudover lærer man at mærke, føle og forstå sine egne signaler.

Læs forskningsartiklen fra en svensk undersøgelse i 2009 foretaget af Svend Å Bood PhD, Anette Kjellgren PhD, Torsten Norlander PhD Prof.: ‘Treating stress related pain with the floatation restricted environmental stimulation technique: Are there differences between women and man?’

Inflammation og kroniske smerter

Forskning viser, at floatingterapi kan have en positiv virkning i forebyggelsen mod inflammatoriske sygdomme såsom gigt og generel muskel- og ledsmerter grundet epsom salten.

Flydetanken er fyldt op med 400 kg Epsom salt og absorberes gennem huden. Naturmidlet Epsom salt, som består af magnesiumsulfat, er et af de vigtigste mineraler for kroppen og er utrolig vigtigt for vores helbred.

Magnesium spiller en vigtig rolle i funktionen af muskler og nerver og virker udrensende og lindrende ved muskelsmerter. Magnesium kan derudover øge blodgennemstrømningen og reducere hævelse. Sulfaten har en udrensende effekt af toxiner, affaldsstoffer og tungmetaller fra kroppen.

Læs forskningsartiken i Videnskab: “Magnesium er utrolig vigtigt for vores helbred” 

Søvnrelaterede sygdomme

Fordelene ved floating - søvnproblemer

Søvnbesvær er i dag et udbredt problem. Forskning viser, at mellem 33 % og 42 % af alle voksne på et tidspunkt i deres liv oplever søvnproblemer. Ifølge Psykiatrifonden bliver disse tal kun værre.

Ifølge den anerkendte neurolog og psykiator Matthew Walker kan for lidt søvn have fatale konsekvenser for vores helbred herunder psyke, immunforsvar og hukommelse. Søvnløshed er stærkt koblet til psykiske lidelser såsom angst, depression og stress. Årsagerne kan være opstået af vores moderne livsstil med lange, omskiftelige arbejdsdage, hvor der ofte ikke er tid til afslapning.

For patienter, der lider af søvnløshed, er floatinterapi et effektiv redskab til at øge kvaliteten af sin søvn. Floatingterapi kan både have en umiddelbar effekt, men har en beviselig langsigtet effekt ved regelmæssig besøg.

Koncentrationsevne og læring

Forskning har vist, at floating forbedrer koncentration samt skærper kreativiteten. Dr. Thomas E. Taylor har undersøgt, hvordan floating påvirker menneskers læringsevne og præstationsevne i forhold til hukommelses-, anvendelses-, og syntesetænkning.

EEG skanninger, der undersøger hjernens elektriske impulser, har vist, at floatingterapi udløser betydeligt større mængder af Thetabølger i hjernen. Disse bølger produceres i Eureka øjeblikke – øjeblikke, der opstår lige inden vi falder i søvn og lige inden vi vågner. Thetabølger bidrager til øget inspiration, dyb kreativitet, selvindsigt og velbalanceret følelsesmæssig forbindelse.

Du kan læse mere om Dr. Thomas E. Taylors teorier i Michael Hutchisons bog: ‘The Book of Floating’

Kombinér din float med en massage

Book en kombipakke med float og massage her

Søger du den ultimative oplevelse af afslappethed, samt fysisk og psykisk velvære? Så anbefaler vi at kombinere din floatbehandling med en massage. Massage efterfulgt af float giver dig den ultimative mulighed til at rette fokus mod dig selv og skabe dybere kontakt med din bevidsthed.

Floating og massage er ikke kun tiltænkt mennesker med sygdom, men til alle, der ønsker personlig udvikling, en pause for en stund eller den ultimative selvforkælelse. Hvis man vælger en en kombination af massage og float, sikrer vi, at du forlader os fyldt med fornyet energi og et mere rolig sind.

Du starter med en dybdegående massage. Ved massage varmes dine muskler godt op og løsner op for ømme og spændte områder på din krop. Masseringen øger tilstrømningen af blod til muskler og væv, der hjælper med at skille af med ophobede affaldsstoffer. Massagen gør dig mentalt klar til at floate og det bliver nemmere for dig at give slip i flydetanken.

Fordelene ved floating - kombiner massage og float
Fordelene ved floating - floatingterapi sensory deprivation

Efter din massage er din krop og sind klar til din floating. Det unikke miljø udløser en tilstand af dyb afslappethed. Det saltholdige, varme vand fra tanken får din krop til at flyde ubesværet i vandet, hvilket skaber en følelse af total vægtløshed. Det varme vand kan løsne op for muskelspændinger og magnesium fra epsom salt vil fremme din blodcirkulation og nedtone stressniveauet. Efter din floating står en kop the og lidt snack klar til dig i vores hyggelige lounge område.

Er du gravid? Kunne du tænke dig at få en massage og floating? Læs mere om det her

go with the float…

Book nu