Ro i nervesystemet

Majas rejse – Stress, børnesygdom og et håb i mørket

Der er ingen tvivl om, at Maja kæmper en hård kamp. Og samtidigt er hun en af de mange, som skal stå op hver dag og få et liv til at hænge sammen for sig selv og sin familie. Hun endte med at ty til floating, som giver hende et pusterum i en meget krævende og stressende hverdag, og hun kunne endelig opleve ro i nervesystemet.

Der findes flere måder, hvorpå floating kan afhjælpe stress og udbrændthed. En af årsagerne er, at det høje indhold af magnesiumsulfat – det vi kalder Epsom salt – optages i kroppen. Når vi bliver stressede, øges stresshormonerne i takt med, at niveauet af magnesium falder. Floating hjælper os altså til at genvinde vores ideelle magnesium niveau i kroppen. En anden årsag er, at man i float-tanken er uforstyrret. Man er helt alene, og grundet udeladelsen af lyde, lys og tyngde skærpes sanseapparatet.

“I mit tilfælde har floating givet mig mulighed for en pause uden afbrydelser, hvor der er ro i nervesystemet, og plads til at tænke nogle tanker til ende… Stilheden og mørket gav plads til, at jeg kunne fokusere på min vejrtrækning og lytte til mit hjerte. Alle mine sanser blev vækket og styrket. I stedet for tankemylder, blev jeg draget hen i mod at mærke mig selv. Her fandtes et rum, hvor der var ro nok til at jeg kunne høre mig selv. Og i den verden vi lever i, og i særdeleshed den hverdag jeg selv har levet i de sidste par år, er det sjældent at der er stilhed nok til at kunne høre sig selv. “

ro i nervesystemet

2017 var et hårdt år for min familie og jeg. Vores teenage-datter fik det rigtig skidt, hvilket skyldtes skolevægring, angst, belastningsreaktion. Hele dette forløb resulterede i en 8 uger lang indlæggelse og endelig en ADD og autisme diagnose.

Siden har jeg været sygemeldt med stress flere gange. Alle prøver – i bedste mening – at minde mig om, at jeg skal huske at passe på mig selv, for ellers kan jeg ikke passe på min datter. Men hvordan gør man det, når al ens energi bliver brugt på at passe på det mest dyrebare man har?… Jeg faldt tilfældigt over en YouTube-video om floating. Jeg er meget betaget af vand, og det beroliger mig. Derfor blev jeg med det samme nysgerrig. Jeg undersøgte, om det  fandtes I København, og faldt med det samme over CPH Float.”

Ro i krop, sind og nervesystemet

Majas beskrivelse, af hvordan hun oplever floating, er et virkelig godt eksempel på, at man i float-tanken kan opnå dét, man har allermest brug for. Maja havde brug for en pause fra det hele, hvor hun fik lov at fokusere, og både spænde og slappe af.

 

Det var en meget uvant fornemmelse, at være vægtløs på den måde. For mig betød denne vægtløshed, at både kroppen og sindet fik en pause. Pga. vægtløsheden kunne jeg slippe spændinger i kroppen, og strække mine muskler og led på måder, som jeg normalt ikke kan (pga. alder, manglende smidighed, vægt, myoser etc.). Temperaturen på vandet gjorde, at jeg efter lidt tid, ikke rigtig mærkede min krop – på en god måde. Krop og vand blev på en måde ét. Det gav plads til, at jeg kunne lytte til mig selv – på flere niveauer.”

Hvordan forbereder man sig bedst til et float?

Der kan være mange tanker og forventninger forbundet med første float. Særligt første gang vil for mange være en speciel oplevelse, men uanset hvordan dit første float går, skal du huske at takke dig selv for at have taget dig tid til dig selv!

Maja gjorde sig nogle overvejelser inden, hun floatede for første gang: “Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente: ville jeg falde i søvn? Eller blive overmandet af tankemylder? Ville jeg blive helt udmattet bagefter?

Allerede ved første møde med Shelly, følte jeg mig tryg – og samtidig meget spændt. Hun fortalte også, at første float er lidt speciel – og det er ikke alle, der kan slappe helt af. Men det kunne jeg – og uden at falde i søvn. “

Det er altid en god ide, uanset om du floater for første eller tiende gang, at gøre sig nogle tanker om, hvad man gerne vil opnå i løbet af sit float. På den måde bliver din oplevelse mere fokuseret.

 

Vi er meget beærede over, at Maja vil dele sin historie og oplevelse med os og jer.

Husk, som Maja, at mærke efter, passe på dig selv og find ud af, hvad du har brug for i din hverdag for at have det bedst muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for gode sundhedstips, artikler og tilbud!

Åndedraetsøvelser

Kontakt os hvis du har spørgsmål eller feedback.

Følg med